מטבח מעוצב בהתאמה אישית

מבשלים הרבה? אופים לעתים קרובות? תכנון מטבח טוב עבורכם יהיה כזה שידאג שיהיה לכם את כל הציוד הדרוש, נגיש ונוח, עם אי עבודה, עליו תוכלו לעבוד בנוחות ואולי גם מתלים נוחים עבור כלי בישול לגישה קלה. כמו כן, סביר להניח שתרצו להוציא מן המטבח אלמנטים כגון פינת אוכל ומקומות ישיבה, לטובת מרחב תנועה.

מבשלים מעט? בקושי נמצאים בבית? מטבח נכון עבורכם יהיה כזה שלא יבזבז חלל על פריטים מיותרים ויציב דגש על עיצוב נאה וחכם, הרבה מקומות אחסון ואולי גם מקרר גדול, בו תוכלו לשמור הרבה אוכל מוכן. כמו כן, ניתן להעניק במטבח שכזה מקום של כבוד לתנור המיקרוגל, לשלב מקומות ישיבה ואולי אפילו לשלב טלוויזיה, שתעזור לכם להעביר את הזמן בנעימים.

עיצוב מטבחים

קטלוג עיצוב מטבחים לבחירתכם

על עיצוב מטבחים

זה לא סוד שבשיפוץ הבית אנחנו משקיעים הכי הרבה במטבח. האוכל הוא לב החיים שלנו. הוא מרכז הענינים של הבית. וברוב המקרים כאשר אנחנו נחשפים בפעם הראשונה ונכנסים לדירה. הדבר הראשון שאנחנו מתרשמים ממנו הינו המטבח. ההיצע, הפיתוחים והגאדג’טים של המטבחים גדל כל הזמן, ומפתה אותנו ולרוב גם יכול מאוד לבלבל.

לכן שווה לנסות ולעשות קצת סדר. אם אתם מבשלים הרבה ואופים לעתים קרובות, תכנון מטבח טוב עבורכם יהיה כזה שידאג שיהיה לכם את כל הציוד הדרוש, נגיש ונוח, עם אי עבודה, עליו תוכלו לעבוד בנוחות ואולי גם מתלים נוחים עבור כלי בישול לגישה קלה. אולי הוספה של פינת אוכל משפחתית. וגם אם אתם מבשלים מעט ובקושי נמצאים בבית, מטבח נכון עבורכם יהיה כזה שלא יבזבז חלל על פריטים מיותרים ויציב דגש על עיצוב נאה וחכם, הרבה מקומות אחסון ואולי גם מקרר גדול, בו תוכלו לשמור הרבה אוכל מוכן. כמו כן, ניתן להעניק במטבח שכזה מקום של כבוד לתנור המיקרוגל, לשלב מקומות ישיבה ואולי אפילו לשלב טלוויזיה, שתעזור לכם להעביר את הזמן בנעימים.

בסופו של דבר. הלקוח הוא מי שיודע הכי טוב מה טוב עבורו ולכן לא ניתן לבנות מטבח ללא התיעצות מקיפה איתו.

קצת אינפורמציה מעמיקה על הדרך למטבח מעוצב חדש

חומרי הגלם שלך למטבח, הם החומרים מהם ייבנה המטבח שלנו, מהם בעצם יהיה מורכב המטבח שלנו הארונות, המגרות והמדפים. באפשרותנו לבחור אם אנו רוצים לבנות את המטבח מעץ מלא, מסנדוויץ’ או משבבית, כמובן את החומר נבחר בהתאם לתקציב שלנו, החומר ממנו יהיה בנוי המטבח אינו משפיע על הציפויים כמו פורמייקה או הזכוכית שיצפו את הארונות.

עץ מלא

עץ טבעי מלא הוא מבין החומרים השימושיים ביותר במטבח, ללא קשר לסגנון העיצוב שבחרנו, עץ טבעי נחשב לאחד החומרים העמידים ביותר בטבע, לעץ המלא יש שני יתרונות מאוד ברורים אל מול מחלפיו הזולים מעט יותר, הראשון כמובן הפן האסטטי, כיוון שהעץ הטבעי הוא יצירה בפני עצמה, אנו לא צריכים לבחור בציפוי של פורמייקה או מלמין כך שלעץ המלא יש את היופי והחן הטבעי, החם והאורגני, לא חייבים להשתמש בעץ מלא בכל המטבח ניתן לשלב נגיעות בודדות אשר גם הן בכוחן להעניק את החום והנועם למטבח שלנו. היתרון השני של עץ מלא טמון בצד הפרקטי, מדובר באחד מחומרי הגלם העמידים ביותר אשר לא נשבר, לא נסדק ולא נהרס בקלות, העץ המלא נשמר ואף אינו סופג את ריחות הבישול והטיגון. החיסרון בעץ המלא טמון לרוב במחירו, בשל המחיר הגבוה של העץ נעדיף להשתמש בו בבניית המעטפת החיצונית של המטבח, זו החשופה יותר למפגעים כמו בקרבת הכיור ובקרבת אזור הבישול.

סנדוויץ’

הוא חומר הגלם הנפוץ ביותר בארצנו לבניית מטבחים ולמטבח מעוצב. פירוש של המילה סנדוויץ’, “שכבה” , עץ הסנדוויץ או בשמו המקורי לביד מורכב משכבות שכבות של גיליונות עץ דקים המודבקים אחד על גבי השני בצורת שתי וערב. מה שמקנה לחומר גלם זה תכונה ייחודית ואף החשובה ביותר- עמידות בפני חום, לחות, רטיבות ועיוות. ההדבקה של לוחות העץ בצורת שתי וערב האחד על גבי השני יוצרים את הלחץ המנוגד אשר גורם לכל הלוחות להיות ישירים ועמידים בפני נזקים רבים. הסנדוויץ’ הוא שם כולל מאוד לסוג הדבקה של עץ אחד על גבי השני והוא אינו טומן בחובו את טיב החומר, פלטה איכותית של לביד או סנדוויץ’ היא כזו המורכבת לפחות מתשע שכבות. קיימים כמה סוגים עיקריים של סנדוויץ, אך הפרמטר החשוב ביותר לבדיקת איכות הסנדוויץ ללא קשר לסוג העץ, אלא לעובדה האם הרהיט שלנו יחזיק לזמן רב או יהיה רהיט שיתפרק במהרה, טמון בפרמטר אחד ועיקרי, עלינו לבדוק האם הפלטות של הלביד ישרות או לא ישרות, מבט קליל מאפשר לנו לבדוק את איכות הפלטה כאשר הפלטה ישרה העץ מודבק היטב והלחץ הנגדי שלו גבוה.

שבבית

חומר נוסף אשר נפוץ ביותר לבניית מטבחים במיוחד באירופה, הוא השבבית, לוח העץ המורכב משבבים של עץ גרוסים אשר מודבקים יחדיו. השבבית הייתה לתחליף של הסנדוויץ’ מאחר ובשנות הארבעים של המאה העשרים היה מחסור בעצים, כך שאת פסולת העץ והנסורת לא היו זורקים אלא יוצרים מהם את לוחות השבבית שנחשבו עמידות, חזקות וזולות יותר, על מנת להפוך את השבבית לבעלת מראה טבעי של עץ מצפים אותה בפורמייקה, פורניר או מלמין. בעבר לוחות השבבית היו נחשבים יקרים מאחר והיה לוקח הרבה מאוד זמן לייצור כל לוח, כיום עם התקדמות הטכנולוגיה והמכשור המתקדם לוחות השבבית זולים יותר ועמידים יותר.

סיבית MDF

הסיבית או בשמה האנגלי MDF דומה בתכונותיה לשבבית אך שונה במראה, בלוחות הסיבית לא ניתן לראות את שבבי העץ, מאחר שהסיבים הדוחסים יוצרים מרקם אחיד. הסיבית בדרך כלל משמשת לדלתות של הארונות כיוון שסיבי העץ בלוח זה עדינים יותר, הם עוברים תהליך אידוי וכבישה בטמפרטורה גבוהה ובלחץ גבוה, מה שמקנה ללוח עמידות גבוהה מאוד.

גוף הארונות – חומרי הגלם המובילים במטבח

בעולם המטבחים יש “מלחמה” קבועה ומתמדת איזה חומר טוב יותר, האם זה הסנדוויץ’ או הסיבית/ שבבית? בארצנו הקטנטונת החומר הטוב ביותר למטבח נחשב הסנדוויץ’ כמובן, הוא נחשב לחומר עמיד מאוד מפני רטיבות וחזק הרבה יותר מהסיבית או השבבית, אך באירופה הסיבית הוא חומר הרבה יותר פופולארי גם כשמדובר במטבחי יוקרה. הסיבה שבאירופה הסיבית עדיפה על הסנדוויץ’, טמונה במכשור החדש והיוקרתי המשמש לייצור סיבית ושבבית באירופה כולה. בארץ גם הסיבית נפוצה מאוד, מהסיבה שארונות המטבח אינם חשופים למים או לרטיבות, מלבד הארון הנמצא מתחת לכיור ולכן את דפנותיו נהוג לחפות במשטחים שונים כמו אלומיניום או עץ מלא, המונעים מגע עם המים ולכן אין רטיבות.

ציפויים לארונות עץ גוף

בחרנו את חומרי הגלם לפי התקציב שלנו, עתה נותר לבחור את הציפוי המושלם עבור ארונות המטבח שלנו, בנושא זה נכיר כמה סוגים של ציפויים וצבעים שונים על מנת להפיח במטבח מודרניות, חמימות וחיים חדשים.

פורמייקה

הפורמייקה היא לוח דק מאוד (בין חצי סנטימטר לסנטימטר וחצי) העשוי משכבות נייר “קרפט” שספוגות בדבק והשכבה האחרונה היא השכבה הדקורטיבית. השכבות עוברות תהליך של כבישה בטמפרטורה ובלחץ גבוהים מאוד על מנת לקבל לוח אחד אחיד ודק, גמיש ומספיק חזק ולא פחות חשוב קל לניקוי. הלוח של הפורמייקה מיוצר במגוון צבעים, מרקמים וטקסטורות שונות אשר מעניקות מראה חדיש למטבח שלנו. כיום אנו יכולים גם לייצור פורמייקה שקופה המזכירה במראה את הזכוכית המחוסמת או פורמייקה עלייה מודבקת שכבת אלומיניום למראה הייטקסטי.

פורניר

הפורניר הוא שכבת עץ דקה יותר מהפורמייקה, אותה השכבה הופרדה מבול העץ על- ידי ניסור או קילוף והיא מודבקת על לוח היסוד שבחרנו (שבבית/ סיבית). ציפוי הפורניר מאפשר לנו שימוש בעצים מסורתיים כגון האלון, ונגה, מייפל אדר וכדומה או עצים אקזוטיים יותר כגון זברנו או אבוני. ציפוי הפורניר יוצר את המראה של עץ מלא הטבעי.

מלמין

המלמין הוא בעצם ציפוי דקורטיבי, הוא מזכיר את הפורמייקה אך הוא אינו עשוי מאותם החומרים, המלמין הוא חומר סינתטי עוביו לא עולה על חצי סנטימטר, גם הוא מודבק בלחץ ובטמפרטורה גבוהה על גבי לוחות היסוד שלנו.

צבע

ציפוי ארונות המטבח בצבע נעשה בשתי שיטות עיקריות צביעה שקופה או צביעה אטומה. בצביעה השקופה נשתמש בדרך כלל על עץ טבעי או על פורניר, השכבה בעצם הופכת להיות המגן של הציפוי אותו בחרנו או חומר הגלם ומבליטה את הגוון המקורי של החומר הנבחר, תלוי בבחירה כמובן, אם מדובר בעץ טבעי או פורניר, התהליך כולל שימוש בלכה אקרילית שקופה שאינה מושפעת מקרני השמש ומהאור.

הצביעה האטומה

צביעה זו מאפשרת לנו לבחור את הצבע המתאים לנו ביותר מתוך מגוון רחב של קשת הצבעים, וגימורים שונים כמו אפקט מט, משי או מבריק, לבחירתנו. בצביעה האטומה אנו יכולים לראות אפקטים שונים וחדישים המשווים לארון מראה עתיק, רטרו, מראה גבישי או אפילו הדגשה של תבליטים בעץ, כל אלו לפי הטעם האישי שלנו כמובן.

פרזול ואביזרים

פרזול ואבזור נחשבים לתחומים העיקריים של המטבח, עיקר העלות של המטבח היא בתחום של האבזור, כיוון שהוא התחום המספק לנו את מירב החידושים, ההמצאות ובכלל הפרזול והאבזור הם שטבעו את המונח “מטבח חכם”. מערכות הפרזול והאבזור יוצרות עבורנו משטחים נרחבים יותר לאחסון ולעבודה, הן מאפשרות לנו לנצל את המטבח בצורה המרבית והנוחה ביותר וכמובן נגישות לכל אזור ואזור במטבח.

הפינות במטבח

פעמים רבות במטבחים אנו נתקלים בפינות אשר אין לנו איך לנצל את המרחב הזה, אנו בעצם מוצאים את עצמנו עם מרחב מבוזבז, הבעיה בארונות מטבח פינתיים נפתרה בעזרת מספר שיטות מקוריות , נכנה את השיטה בביטוי “לעגל פינות”. שיטה אחת לעיגול הפינות השיטה הישנה והמוכרת, הקרוסלה (כייליה) , אותו מתקן אשר מסתובב על ציר מרכזי ומאפשר לנו לנצל את הפינה בצורה יעליה יותר. השיטה החדשה יותר והנוחה הרבה יותר היא המדף הנשלף נקרא לה “מדף הקסם”, מדף זה בא לתת מענה פרקטי יותר מהקרוסלה, המדף מנצל את הפינה באופן מרבי ומוחלט. בשיטה של מדף הקסם, שליפת המדף החוצה פורשת בפנינו את כל המדף, כך שאנו יכולים לראות את כל תכולתו. איך עובד מדף הקסם- דלת הארון הפינתית אשר עליה הותקנו המדפים נשלפת החוצה במלואה ומוסטת לעבר הארון הסמוך, על ידי פעולה זו המדפים הפנימיים מתקדמים קדימה וכך נוצרת אליהם גישה מלאה.

צירי הדלתות

הצירים השונים הם חלקים בלתי נפרדים מהמטבח, במיוחד כשאנו בונים את המטבח החכם, המטבח שיחסוך לנו במקום, מטבח בו נוכל לנצל כל חלק וחלק ללא יוצא מן הכלל, הכל תלוי בצירי הדלתות השונים. כל ציר וציר במטבח מורכב מגוף צוואר וראש אשר חוברים יחדיו לאביזר חכם המאפשר לנו צורת פתיחה שונה, חלק מהצירים יפתחו כלפי חוץ, חלק כלפי מטה וחלק כלפי מעלה, כמובן בהתאם למרחב שלנו. הצירים כבר מזמן הפכו להיות דקורטיביים יותר ויותר ומשוכללים יותר ויותר. החומר ממנו עשוי הציר הוא שיקבע בסופו של דבר את עמידותו וטיבו של הציר, כמובן שהצירים יהיו מותאמים לפי משקל הדלת והמדף. קיימים כמה סוגים של צירים, הבחירה נעשית לפי הזווית לאותו ארון וכמובן לפי התקציב.

הידיות

הידיות הן שמעניקות את המראה הסופי של ארונות המטבח, כאן מדובר בטעם אישי כמובן. בעוד המטבח משמש אותנו לשנים רבות, את הידיות אנו יכולים להחליף לפי הלך התקופה. בשל המחיר הזול והקלות בהחלפתן אנו יכולים להתאים את המטבח שלנו לצו האופנה בכל רגע נתון. כיום אנו יכולים למצוא מגוון רחב ובלתי נגמר של ידיות, מהידיות העגולות הרגילות ועד לידית נעלמת, כאשר אנו צריכים ללחוץ על הארון בלבד והמגרה או הדלת נגלים אלינו, כמובן כל הטריקים והטכנולוגיות החדשות כרוכים בתשלום ולכן התקציב שלנו מהווה פרמטר חשוב בשלב זה. הטרנד העכשווי במטבחים המודרניים השואפים לניקיון צורני עם כמה שפחות הפרעות ויזואליות, הן ידיות אינטגראליות, הן למעשה חריצים רוחביים בחלקה העליון של המגרה, הן אינן נראות לעין, והן קלות מאוד לניקוי.

טיפים לעיצוב מטבחים

  • אזור ההכנה עלינו להשקיע מחשבה באזור ההכנה של המטבח, אזור זה חייב להיות רחב משמונים סנטימטרים, עלינו לפנות מקום רב יחסית, כיוון שזה האזור הפעיל ביותר, עלינו לוודא שיש לנו משטח עבודה של מינימום שמונים תשעים סנטימטרים.
  • פתרונות אחסון הימנעו מפתרונות אחסון אשר יגרמו לנו להתכופף, העדיפו מגירות על פני מדפים, רכזו את הכלים השימושים בהם אנו משתמשים על בסיס קבוע ושוטף בהישג יד ואת הכלים והסברסים של החגים תוכלו לאחסן במקומות מרוחקים יותר.
  • מטבח חשמלי עדיף להשתמש במערכת תמיכה חשמלית (אם לא חרגנו מהתקציב) אשר תאפשר לנו פתיחה קלה של כל ארונות המטבח והמגרות.
  • ניצול שטחי האחסון במגרה אחת גדולה קשה מאוד לשמור על הסדר והארגון, לכן בכדי לשמור על הסדר במגרות ולנצל את שטחי האחסון בצורה מקסימלית, נעדיף להשתמש במחיצות לחלוקה פנימית, אשר יקלו עלינו בארגון של המגירות לפי הסדר המועדף עלינו בהתאם לצרכים שלנו.

צרו עמנו קשר

לפני שתחליטו על המטבח החדשֿ, מאיזה חומר הוא יהיה עשוי או מה הדרך הנכונה ביותר לתכנן אותו אתם מאוד מוזמנים ליצור איתנו קשר, ומומחה עיצוב מטבחים יעניק לכם מענה מקיף.

למידע נוסף התקשרו: 054-4631428 או השאירו פניה באתר

תכנים שעשויים לעניין אותך